Vijesti

Saznajte više o mojim aktivnostima.

Dr Nikola Baros je ucestvovao kao predavac, autor i koautor vise naucno istrazivackih radova na 4. Kongresu doktora medicine Republike Srpske koji se odrzao u Banji Vrucici u Teslicu u periodu od 12/14.11.2015. godine. Dr Baros je takode imao cast da bude i u radnom predsjednistvu kongresa. Radove koje je prezentovao dr Baros pohvaljeni su kao radovi sa aktuelnom temom posebno iz oblasti filera, njihove opravdanosti primjene u augmentaciji usana, mogucih komplikacija. Rad sa visokim stepenom kvalitetnih operativnih rezultata posebno je pohvaljen iz oblasti rekonstruktivne hirurgije dojke.

Više

U period od 08.10.2015. do 10.10.2015. godine u Beogradu, Srbija odrzan je Kongres Internacionalnog Udruzenja Estetskih Hirurga Svijeta – ISAPS pod nazivom Brazilian European Sinergy Course Beograd 2015. Kongres je prema rijecima organizatora okupio estetske hirurge sa svih kontinenata te tokom tri dana pozivni predavaci su obavili aktivnu edukaciju iz oblasti estetske hirurgije tijela sa posebnim osvrtom na total body lift, abdominoplastiku, redukcionu estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju dojke.

Više

U period od 30.09.2015. do 04.10.2015. godine u Dubrovniku, Hrvatska odrzan je najveći regionalni kongres plastično rekonstruktivnih I estetskih hirurga Slovenije, Hrvatske, BiH I Srbije. Naziv kongresa je Fellows in Science, te je nastavak održanog kongresa prije dvije godine u Ljubljani. Kongres je veoma dobro organizovan te je po riječima organizatora okupio preko 200 plastično-rekonstruktivnih hirurga iz zemalja regiona.

Više

Tim ljekara iz Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju i Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju UKC RS zajedno sa timom ljekara iz VMA Beograd je po prvi put izveo složeni operativni zahvat tj. rekonstrukciju donje vilice fibularnim režnjem. Riječ je o operaciji rekonstrukcije defekta donje vilice nakon odstranjenja uznapredovalog tumora koštanog tkiva donje vilice – mandibule. Rekonstrukcija se obavlja mikrohirurškim transferom koštanog vaskularizovanog režnja sa potkoljenice – fibularni režanj, pri čemu se sa koštanim vaskularizovanim tkivom rekonstruiše, tj. pravi nova donja vilica.

Više

Klinika za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka zajedno sa Udruženjem za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Republike Srpske i Savezom žena oboljelih od karcinoma dojke „Iskra“ organizovala je u Banjaluci predavanja o temi „Primarna i sekundarna rekonstrukcija dojke“. Predavanje je okupilo značajan broj pacijentkinja oboljelih od karcinoma dojke iz cijele Republike Srpske kao i pacijentkinja iz Federacije BIH (Udruženje iz Jajca, Livanjskog kantona i Unsko-sanskog kantona). U gore pomenutim regijama Federacije BiH rekonstruktivna hirurgija dojke nije besplatna odnosno pacijentkinje plaćaju implantate, što nije slučaj u Republici Srpskoj.

Više

Redovan učesnik simpozija u organizaciji

icon