Doktor Nikola Baroš logo - verzija za blog

Lip lift

Lip lift - podizanje usana

Podizanje usana je suptilno hirurško podizanje usana koje se postiže različitim tehnikama. Podizanje usana uključuje uklanjanje kože između gornjeg ruba usne i dna nosa, skraćujući udaljenost između. Ovo skraćivanje izlaže veći dio unutrašnje usne, stvarajući puniji izgled bez potrebe za injekcijama. Svako podizanje hirurg u potpunosti prilagođava cilju i jedinstvenoj strukturi lica pacijenta.

Rizik od vidljivih ožiljaka kod podizanja usana je vrlo mali zbog mjesta na kojem se ovim postupkom prave rezovi. Zapravo, rezovi su često skriveni duž prirodnih nabora donjeg dijela nosa, što ih čini gotovo nevidljivima.

Podizanje usana nevjerojatno je popularno među mlađim milenijalcima i pacijentima generacije Z, ali možda je prikladnije za starije pacijente. Kako starimo, koža oko usana i obraza postaje opuštenija, što dovodi do “duge usne”. To se odnosi na izduženi izgled gornje usne koji se često događa kada opuštenija koža počne povlačiti usne prema dolje, što često rezultira tanjim izgledom.

Postupak podizanja usana može se koristiti u tandemu s liftingom lica ili drugim postupcima pomlađivanja lica kako bi se uravnotežio efekt dugih usana i postigli izvanredni, mlađahniji rezultati.

Trajanje zahvata

1-1.5h

Anestezija

Lokalna anestezija

Boravak u bolnici

Odlazak kući po završetku zahvata

Povratak društvenim aktivnostima

Nakon par dana

Povratak sportskim aktivnostima

Nakon par dana

Savjeti za oporavak

Mirovanje, uzdržavanje od većih fizičkih napora

Kontrole

Par dana nakon otpusta

Konci

Nakon 7 dana